Materiale

Marmura Pantelimon va ofera marmura, granit, travertin si onix intr-o larga paleta de culori si venaturi. Aceste materiale provin din tari de pe intreg mapamondul: Italia, Grecia, Bulgaria, Brazilia, Egipt, India, Turcia, China, dar si Romania.

 I. Piatra decorativa – Instructiuni pentru montare si intretinere

1. Suprafata ce urmeaza a fi placata trebuie sa fie stabila, uscata si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu o pinza abraziva pentru o aderare buna a adezivului. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.

2. Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet.Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa.

3. Dupa montare, adezivul in exces trebuie atent indepartat de pe placa cu ajutorul unei pensule.

4. Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.

5. Placile trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.

6. Este recomandat ca montajul placilor de piatra decorativa sa fie facut din pachete diferite, pentru a uniformiza eventualele diferente de culori din pachete.Aceste diferente de culori sunt rezultatul unui proces tehnologic ce doreste a oferi o imitatie perfecta a pietrei naturale,cu diferente de culoare si dimensiuni diferite.

7. Marmura Pantelimon nu isi asuma responsabilitatea in cazul montarii  si intretinerii neadecvate a placilor. Dupa montare este obligatorie aplicarea unui lichid hidrofug de impregnare  sau lac pentru piatra.

II. Elemente decorative – Instructiuni pentru montare si intretinere

1. Elementele decorative sunt fabricate astfel incat sa reziste la variatiile de temperatura insa in sezonul rece acestea trebuie sa fie golite de apa din interior, uscate si infoliate pentru a le proteja de actiunea nociva a efectului de inghet-dezghet (cazul ghivecelor si vazelor).

III. Piatra naturala – Instructiuni pentru montare si intretinere

1. Suprafata ce urmeaza a fi placata cu piatra naturala trebuie sa fie nedeformabila, uscata, fixa si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.

2. Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet. Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa. Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.

3. Daca se aplica rosturi,acestea trebuie curatate de praf sau alte impuritati in grosimea pietrelor.Inainte de rostuire este recomandat sa se astepte 24 de ore de la placarea pardoselilor sau peretilor. Rosturile proaspat umplute se vor feri de actiunea directa a razelor solare, de vant, ploaie si inghet.

4. Placile de piatra trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.

5. Marmura Pantelimon nu isi asuma responsabilitatea in cazul montarii si intretinerii neadecvate a placilor de piatra.

6. Este obligatorie aplicarea unui lichid hidrofug sau lac pentru piatra naturala dupa montarea placilor.

IV. Piatra granulata – Instructiuni pentru montare si intretinere

1. Pe suprafata ce urmeaza a fi acoperita cu mozaic de marmura se aplica o folie din plastic gaurita pentru a lasa aerul si apa sa circule.

2. Peste folie se aplica un strat de praf de marmura. Compozitia recomandata este:2 kg mozaic-1 kg praf de marmura.

3. Peste sapa de praf de marmura se aplica mozaicul de marmura.

4. Ambalajul produsului este unul ecologic, drept urmare este recomandat ca sacii sa nu fie tinuti in aer liber (sa nu fie expusi la razele  soarelui).